MANFAAT YANG DIBUANG 6O% PENJAWAT AWAM

Gambar Pengiklan
KIFAYAH4U SHOP
Chat Now Visit Shop
Category
Hartanah
Brand
PENERANGAN :

Tahun lepas, pertengahan 2016,
TOKAN PROPERTY ™ ada dengar kenyataan Presiden CUEPACS, Datuk Azih Muda yang mana hampir 60% daripada 1.7 Juta penjawat awam belum ada rumah sendiri.

60% daripada 1.7 JUTA !! Bermakna ada 960,000 lagi penjawat awam yang belum ada rumah atas nama sendiri.

Tambahan lagi, daripada 960,000 penjawat awam tersebut, 75% (720,000) penjawat awam tersebut berumur 40 tahun ke bawah.

Maknanya, mereka masih berpeluang besar untuk dapatkan loan rumah daripada Pinjaman Perumahan Kerajaan LPPSA @ Bank.

Tokan bukan apa. Bagi Tokan, rumah ni penting, KEPERLUAN paling wajib menurut agama, tak kira laki atau perempuan. Sekurang-kurangnya, waris ada tempat berteduh seandainya anda pergi.

Mungkin ramai lagi yang tak tahu pasal ni,
Apatah lagi buat korang yang penjawat awam. Ada berlambak kelebihan dari segi nak buat loan perumahan. Anda Layak 2 buah rumah @ tanah @ bina rumah atas tanah sendiri/saudara @ renovate.

Tokan ada terfikir yang mungkin halangan terbesar orang macam ni, adalah TAK TAHU APA LANGSUNG, dengar cakap kaki buat hutang yang GAGAL DALAM HIDUP mahu anda jadi sepertinya bekerja untuk hutang dengan gaji dah xada untuk beli rumah sendiri dan TAK TAHU macam mana nak memohon loan rumah sebagai penjawat awam.

Kalau macam tu, Tokan harap PERKONGSIAN memanfaatkan ini dapatlah beri sedikit pencerahan yang SELALU jadi persoalan :
โ˜… Apa kelebihan yang orang ‘GOvMEN’ ada,
โ˜… Boleh dapat Loan 100% TAK PERLU keluar modal & Interest rendah berbanding bank !!

Baik. Macam ni...
Sekarang, korang tanya diri sendiri. Siapa yang tak suka dapat macam ni? Beli rumah idaman dan tunaikan impian sang pasangan tercinta TANPA SESEN WANG DIKELUARKAN. Modal tandatangan jerr. ๐Ÿ˜˜

MANUSIA dalam sektor kerajaan, memang PALING beruntung.

Loan kerajaan adalah salah satu jenis pinjaman dengan kadar interest paling rendah (kalau bandingkan dengan loan bank. Berisiko Interest TERAPUNG).

Rugi @ sia hidup kalau korang abaikan peluang emas ni. Tak semua orang bertuah macam korang.

Nah, kami kongsikan serba sedikit pengalaman pegawai Bahagian Jualan dan Pemasaran Kami dalam menguruskan pembeli rumah yang gunakan Loan kerajaan LPPSA.

Macam mana nak tahu saya layak memohon?
Korang kena lepas syarat-syarat asas untuk buat pinjaman kerajaan berdasarkan pekeliling LPPSA :

1) Warganegara Malaysia dan kakitangan berjawatan tetap.

2) Pegawai Tetap yang sedang berkhidmat dalam Kerajaan Persekutuan atau Kerajaan Negeri, atau Badan Berkanun, atau Pihak Berkuasa Tempatan.

3) Borang permohonan dikemukakan 1 tahun sebelum bersara / tamat perkhidmatan.

4) Berkhidmat sekurang-kurangnya 1 tahun dan WAJIB SAH JAWATAN.
Bukan seorang yang :
- Bankrap,
- Terlalu banyak berhutang,
- Pemakan gaji tak berkemampuan,
- Sedang dalam tindakan tatatertib.

5) Perjanjian Jual Beli atau Perjanjian Pembinaan Rumah perlukan penyaksian peguam.

6) Pinjaman bersama suami dan isteri & keluarga. Pinjaman ambil alih antara suami dan isteri, dan juga Pinjaman 2 nama di dalam Perjanjian Jual Beli (SNP), wajib sertakan sekali Sijil Nikah atau Pendaftaran Perkahwinan yang diakui sah oleh Ketua Jabatan.

Nak tahu pasal bab ni secara lebih terperinci? Klik sini sekarang. 

Sediakan diri anda untuk terima maklumat ‘first class’ ini yer sayang..๐Ÿคญ

Macam yang Tokan cakap pada permulaan tadi, Loan kerajaan LPPSA ada banyak beza dengan loan rumah biasa.

Amat RUGI kalau korang kerja dalam sektor kerajaan TAK gunakan kelebihan yang ramai orang gila-gilakan ni.

Kelebihan yang paling ketara (yang buat ramai pekerja sektor swasta jealous) adalah,
Loan kerajaan mengenakan kadar faedah atas baki pinjaman mengikut kaedah baki berkurangan bagi setiap bulan.

Korang boleh cuba cari ke risik kat pakej loan rumah yang ada dekat bank biasa.
Tapi, Tokan jamin, korang TAK senang-senang jumpa kelebihan ni.

Bermakna, setiap kali pembayaran korang diterima, faedah bagi bulan seterusnya akan berkurang sebab bayaran lebihan tadi akan mengurangkan jumlah baki pinjaman asal.

โ˜† Kelebihan lain yang Loan kerajaan ada TAPI kat bank biasa TAK ADA)?

- Dengan Loan rumah kerajaan, korang ada perlindungan kepada peminjam (korang la tu),
contoh, untuk kes bunuh diri atau gila.

Kerajaan jugak akan lindungi pasangan kalau berlaku kematian kepada pihak pasangan atau anak. Siap ada khairat kematian lagi.

Korang boleh rujuk dekat gambar yang Tokan kongsikan.


Best, kan? Kalau guna loan bank biasa, korang takkan dapat rasa kelebihan ni.
Dah tentu korang kena ambil MRTA atau MLTT sebagai back up kalau berlaku sebarang perkara buruk.

Ada lagi beberapa perkara yang korang perlu tau tentang loan kerajaan :

#1 : Berapa MOF (Margin of Finance) Loan kerajaan LPPSA ?? 
- Biasanya, pemohon akan dapat 100% pembiayaan, atau sehingga capai kadar maksimum kelayakan pembiayaan, atau mana-mana yang lebih rendah.

#2 : Berapa lama anda kena servis loan tu?
- Korang kena tanggung loan tu selama 30 tahun (maksimum 35 tahun).

#3 : Berapa kadar faedah yang dikenakan?
- Kadar dikenakan cuma sebanyak 4.00% jerr.
- Kadar ni takkan berubah sampai 30/35 tahun seperti interest bank biasa tetapkan.

#4 : Apa kelayakan yang patut anda tahu sebelum memohon?
- Kelayakan maksimum adalah berdasarkan gaji pokok, atau gaji hakiki seseorang. Dan kelulusan pinjaman akan mengambil kira gaji bersih berdasarkan slip gaji.
KLIK SINI SEMAK KELAYAKAN ๐Ÿ‘‰๐Ÿป http://wasap.my/60107753036/SemakKelayakan

Atau korang boleh terus rujuk jadual kelayakan pinjaman kerajaan yang Tokan kongsikan  :

#5 : Apa jadi dengan loan rumah kalau letak jawatan?
- Bila korang berhenti kerja dalam sektor kerajaan, kadar keuntungan pembiayaan akan meningkat jadi 7%.

Biasanya apa yang korang boleh buat, adalah refinance balik rumah tu untuk dapatkan lebihan tunai.

Yang terbaik korang boleh buat adalah refinance rumah tu lebih awal sebelum letak jawatan. Supaya korang tak perlu tunggu 6 bulan slip gaji bila dapat kerja baru nanti.

Fuhh, perghhhhh,
Banyak betul peluang korang untuk membeli rumah !!

Dah tu, takkan korang nak bertangguh, tunggu apa lagi.
Mula bertindak dan cari rumah cepat-cepat. 

Buat korang yang tinggal dekat belah Pantai Timur tu, Tok ada projek baru yang korang pasti berminat nak tau.

Kalau korang serius, isi borang kat bawah ni.
PERCUMA je !!!
Korang cuma tunggu dalam 3 hari jerrr lepas isi borang wasap kat bawah ni :

http://wasap.my/60107753036/NakIsiBorang
@
๐Ÿ‘‡ Terus KLik Logo WhatsApp Kat Bawah. ๐Ÿ‘‡



MANFAAT YANG DIBUANG 6O% PENJAWAT AWAM-https://pnext.biz/img/Whats-App-1.gif


Web : https://fb.me/TokanProperty
Iklan dihantar oleh : Kifayah4uShop (kifayah4u@gmail.com)




Perhatian : Pnext.biz adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan website pengiklanan online dan tidak bertanggungjawab terhadap sebarang iklan. Segala info iklan dan banner iklan adalah sepenuhnya menjadi tanggungjawab pemasang iklan tersebut.



Lain Lain Iklan Kategori yang sama
Hartanah

BALAS PENGORBANAN ISTERI DENGAN RUMAH INI !!

RM 169000.00
Baca Lagi

BALAS PENGORBANAN ISTERI DENGAN RUMAH INI !!

RM 213000.00
Baca Lagi

BALAS PENGORBANAN ISTERI DENGAN RUMAH INI AGAR TAK

RM 167000.00
Baca Lagi

BALAS PENGORBANAN ISTERI DENGAN RUMAH INI AGAR TAK

RM 178000.00
Baca Lagi

MANFAAT YANG DIBUANG 6O% PENJAWAT AWAM

RM 0.00
Baca Lagi

BELI HARTANAH TANPA MODAL, TANPA DEPOSIT, TANPA BO

RM 186800.00
Baca Lagi

HARTANAH PR1MA 1 SP KEDAH. TANPA LAWYER FEE, 50K R

RM 165000.00
Baca Lagi

MILIKI HARTANAH TANPA DEPOSIT, TANPA YURAN BOOKING

RM 165000.00
Baca Lagi


Lain Lain Iklan Dari Kedai yang sama



Dijemput Singgah ke Kedai saya untuk melihat pelbagai produk hebat lain

Selamat Datang Ke KIFAYAH4U SHOP !!-https://pnext.biz/img/my-store.jpg
KLIK DIBAWAH KE KEDAI
KIFAYAH4U SHOP
Selamat Datang Ke KIFAYAH4U SHOP !!-https://pnext.biz/img/bagus.gif


VIRALKAN IKLAN & PRODUK ANDA DI SINI.

POST IKLAN PERCUMA
>> Klik Sini <<

DAFTAR DI BAWAH

PERCUMA 1 MINIPAGE

iklan percuma daftar

×
Select Category

PRODUK(301)

BABIES(2)

KESIHATAN(92)

PERNIAGAAN RUNCIT(1)

FESYEN WANITA(7)

KECANTIKAN(46)

FESYEN LELAKI(0)

MINYAK WANGI(11)

PENDIDIKAN(70)

DERMA DAN INFAK(6)

TUDUNG(5)

ARTIKEL(21)

PEMBORONG(5)

PRODUK DIGITAL(150)

MAKANAN(93)

PERNIAGAAN(281)

KENDERAAN(36)

ELEKTRONIK(17)

SUKAN/HOBI(3)

PERCUTIAN & PELANCONGAN(466)

RUMAH & BARANG PERIBADI(31)

PEKERJAAN(17)

SERVIS(127)

HARTA BENDA(12)

LAIN-LAIN KEPERLUAN(162)

Select Negeri

SELANGOR(322)

PAHANG(84)

KELANTAN(578)

PERAK(71)

NEGERI SEMBILAN(69)

KEDAH(60)

TERENGGANU(20)

SABAH(63)

SARAWAK(18)

JOHOR(133)

MELAKA(51)

PENANG(61)

PERLIS(6)

KUALA LUMPUR(90)

PUTRAJAYA(21)

LABUAN(6)

MALAYSIA(825)

INDONESIA(10)

SINGAPORE(12)

BRUNEI(12)