Panduan bisnes modal rendah permintaan tinggi kerja senang

Category
Brand
PENERANGAN :

 

TAHUKAH ANDA .. BISNES APA YANG SENANG MASA PKP COVID 19Apa kata masa pkp darurat covid 19 buat satu bisnes yang senang *order delivery dan makan*

Bisnes Apa? Modal Rendah? kerja senang permintaan tinggi

Apa bila kita nak buat bisnes tentunya memerlukan modal,permintaan yang tinggi .Apabila permintaan tinggi, untung pun tinggi ,tak kurang juga risiko pun tinggi tapi yang penting kerja senang urus . 

Ramai orang tak dapat keluar kerja disebsbkan SOP pkp,tapi kalau bab makan tak ada yang SOP , Permintaan dalam bab makan sangat .

Jadi buat bisnes jual makanan...
Kalau nak suruh saya bukak restoren atau gerai untuk jual makanan! Memang tak dapat lah!

Saya bukannya ada modal puluh-puluh ribu pun untuk *sewa kedai dan buka restoren!

Kalau nak bukak gerai tepi jalan pun, makan kos juga.. dengan nak apply lesen PBT..

nak kena beli *canopy, meja, dapur memasak lagi, tray*  dan segala bagai lah! Mahu dekat RM seribu juga kos nya!

Tapi, satu perkara yang saya memang tak boleh nak buat untuk buka gerai tepi jalan ni.. sebab cuaca!
Iyalah, kalau buka gerai tepi jalan ni, memang kena hadap cuaca yang tak menentu. Kalau time panas terik tu... fuh..

orang lain sedap duduk dalam rumah, kita terpacak kat tepi jalan panas-panas tu kena jaga gerai! Kalau hujan pula.. lagi sadis...


. Nak Jual Makanan Apa?

Cerita pasal makanan ni pula! Saya  sekeluarga ada makanan *special* yang saya akan masak pada setiap 1-2 minggu sekali!

Kiranya macam special menu la untuk saya sekeluarga...  Iaitu spaghetti!...

Selain ia sedap untuk dimakan, ia juga sebenarnya mudah untuk disediakan!
Jadi, saya fikir, mungkin saya boleh mulakan dengan menjual spaghetti bolognese!


Kita try tengok dulu macam mana? Ada sambutan atau tidak? Boleh jalan ke tidak?
Kalau tak jalan.. saya tukarlah kepada menu lain! Takde masalah... benda boleh adjust! He he!

Lagipun.. kalau jualan tak habis.. boleh juga saya buat makan sendiri!
Sebab tu penting untuk kita jual makanan yang kita suka! Hi hi!.. Kalau tak habis... boleh makan sendiri.. ha ha ha!

Tapi.. sebenarnya.... Kalau buat bisnes makan delivery ni... jarang makanan tak habis!
Sebab.. kita hanya masak ikut jumlah tempahan sahaja..
Kalau orang order 10 bungkus haritu.. maka, kita masaklah 10 bungkus.... tak delah membazir!


Misi Bermula!

Ok! Selepas dah decide nak jual makanan apa! Saya pun mulalah buat iklan sikit-sikit! Letak kat facebook sikit.. letak kat whatsapp group sikit!

Hari pertama iklan tu! Saya dapat 5 order! Teruja geng! Tapi dalam masa yang sama.. ada sedikit rasa cuak juga!

Takut tak dapat deliver atau takut kalau masakan kita tu tak kena pada selera pelanggan!

Tapi, nak tak nak! Misi harus diteruskan!

Balik sahaja dari kerja, pukul 2 petang, saya terus singgah kedai, beli barang-barang masakan dan mula memasak. 
Lepas sejam lebih, spaghetti siap di masak dan sudah siap dibungkus dan dimasukkan ke dalam bekas makanan! 

Sekarang, hanya tunggu untuk deliver sahaja!

Selepas selesai solat asar, saya pun start moto dan mulakan operasi penghantaran!

Alhamdulilah.. sekitar pukul 6 petang, misi penghantaran makanan selesai!
Setel misi hari pertama! 
Order Semakin Bertambah!

.

 

Kasihan Tengok Member...!

Sejak wabak COVID-19 menular, diikuti pula dengan arahan PKP (Perintah Kawal Pergerakan) oleh kerajaan....

memang banyak bisnes yang terjejas. Terutamanya, bagi mereka yang berniaga di tepi jalan.

Gerai tak boleh buka, bisnes tak jalan.. maka.. takde sebarang pendapatan masuk!

Berbeza dengan bisnes makan secara delivery!
Permintaan semakin banyak! Order masuk macam nak giler!
Ramai orang yang lapar, tapi tak boleh nak keluar rumah.. jadi mereka order online sahaja dan tunggu makanan sampai depan rumah!

Jadi, saya cadangkan kepada kengkawan yang pernah berniaga tepi jalan sebelum ini.. cepat-cepatlah tukar strategi dan buat delivery!

Tapi.. bila saya sarankan mereka untuk buat delivery...
Ramai pula yang bertanya...
Macam mana nak dapatkan pelanggan?
Macam mana nak buat iklan?
Nak buat iklan kat mana?
Berapa pula nak caj delivery?
Ada ke orang nak beli?
Pukul berapa pula nak masak dan nak hantar?
dan macam-macam lagi persoalan...


Disebabkan terlampau banyak persoalan....
Maka... saya fikir.. elok juga jika saya tuliskan sahaja pengalaman saya buat bisnes makan secara delivery ini

menjadi sebuah ebook rujukan... senang untuk saya berkongsi pengalaman dengan mereka yang berminat nak tukar strategi niaga..

atau mungkin nak tukar bisnes dan mahu mulakan bisnes makan secara delivery ini!
.
.
Dipendekkan cerita.. maka terhasillah sebuah panduan..

 

"EBOOK BISNES MAKAN DELIVERY"

Apa Yang Terkandung Di Dalam Ebook Ini?

Baiklah, saya bagitau sikit apakah isi kandungan yang terdapat dalam ebook setebal 80 mukasurat ini.
 

  • 5 Persediaan Sebelum Mula Bisnes
    Iya! Sebelum nak mula apa-apa pun, kena ada persediaan! Jadi,

  • saya dah ringkaskan 6 perkara yang perlu anda siapkan sebelum nak start buat bisnes makan delivery ni!

.

  • Kaedah-kaedah Jualan!
    Nak buat bisnes makan ni sebenarnya ada 2 kaedah! Setiap kaedah mempunyai waktu memasak dan menghantar yang berbeza. Jadi,

  • anda boleh pilih ikut waktu kesesuaian anda... sama ada nak buat kaedah jualan #1 atau kaedah #2.

.

  • Cara Pembungkusan
    Ini pun penting juga, bekas jenis apa yang pakai? Bagaimana nak bungkus supaya makanan tidak mudah rosak atau basi?

.

  • Panduan Kira Kos & Keuntungan!
    Ada satu bab saya bagi contoh, macam mana nak kira kos serta, bagaimana untuk meletakkan harga jualan! .

.

  • Bagaimana Nak Mula?
    Hah! Ini yang paling mustahak! Ramai orang tak tahu macam mana nak mulakan bisnes ni! Tak tahu kat mana nak cari pelanggan! Jadi,

  • saya tunjukkan cara, bagaimana untuk mendapatkan pelanggan dengan mudah, pantas dan tanpa mengeluarkan sebarang kos!

.

  • Panduan Bina Database Pelanggan Guna Whatsapp!
    Tak perlu guna sistem rumit-rumit.. gunakan sahaja whatsapp yang memang kita gunakan hari-hari tu!

  • Dalam ebook ni saya ajar macam mana nak simpan no pelanggan secara tersusun dan macam mana nak buat promosi kepada pelanggan-pelanggan yang sedia ada! .

.

  • Strategi Pantas Bina List 100 Pelanggan Pertama!
    Saya tunjukkan strategi macam mana nak dapatkan 100 contact (nama,phone & alamat diorang) dengan pantas! Insyallah..

  • boleh dapat 100 nama ini dalam masa 1-2 hari sahaja! Strategi ni kena keluar kos sikit! Tapi ia sangat berbaloi!

.

  • Cara & Time Buat Iklan!
    Ini sangat penting, anda perlu tahu bila waktu nak buat iklan, bila waktu nak ambil order serta bila waktu nak masak dan buat delivery!

.

  • Cabaran & Rintangan
    Walaupun bisnes ini kecil risikonya, tetapi, tetap ada juga cabarannya..

  • saya sharekan beberapa pengalaman sebenar saya menghadapi cabaran-cabaran ini dan bagaimana saya mengatasinya!

.
Itulah dia beberapa point yang terkandung di dalam ebook ini!

.

Ops!  Ada 4 Bonus Tambahan!

Maaf! Saya hampir terlupa pula!...
Jika anda dapatkan ebook ini sekarang, saya akan bagi 4 lagi ebook tambahan kepada anda!

  1. Super Spaghetti

  2. Amazing Aglio Olio Beef

  3. Awesome Carbonara

  4. Sherpard Pie Yummie!


Di dalam ebook-ebook ini, saya bukan sahaja berkongsi resepi dan cara membuatnya,

Dapatkan *panduan bisnes makan delivery *

BELI 1 PERCUMA 4 BONUS 

 

   

 



Panduan bisnes modal rendah permintaan tinggi kerja senang -https://pnext.biz/img/Whats-App-1.gif


Web : https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=21161
Iklan dihantar oleh : fikri16 (ahmadmohdnazri814@gmail.com)




Perhatian : Pnext.biz adalah pihak yang menyediakan perkhidmatan website pengiklanan online dan tidak bertanggungjawab terhadap sebarang iklan. Segala info iklan dan banner iklan adalah sepenuhnya menjadi tanggungjawab pemasang iklan tersebut.



Lain Lain Iklan Kategori yang sama

Selamat Datang Ke Pnext.biz !!

RM 0.00
Baca Lagi

Mencari kekayaan atau mencari pemilik kekayaan itu

RM 0.00
Baca Lagi

Rahsia Amalan guru mendatangkan wang tanpa di duga

RM 0.00
Baca Lagi

langkah arjuna dua bonus dalam pelayaran bahtera g

RM 0.00
Baca Lagi

Satria langit amalan ilmu memagar diri dan kawasan

RM 0.00
Baca Lagi

Bagaimana nak dapatkan post iklan menjadi viral ta

RM 0.00
Baca Lagi

Amalan kerohaniah menarik rezeki kebahagian ketena

RM 0.00
Baca Lagi

Kerja sebagai pengedar simkad tonewow nikmati komi

RM 0.00
Baca Lagi

Amalan ilmu mendapat bantuan ALLAH dengan tentera

RM 50.00
Baca Lagi

BAGAIMANA ANDA BOLEH MULAKAN BISNES ONLINE HANYA D

RM 10.00
Baca Lagi

menbongkar Rahsia amalan para wali yang menpunyai

RM 80.00
Baca Lagi

Rahsia Amalan ilmu raja pengasihan semula jadi un

RM 60.00
Baca Lagi

RAHSIA AMALAN MEMAGAR GAIB MELINDUNGI DIRI DAN KE

RM 60.00
Baca Lagi

Rahsia amalan raja wahyu menpunyai tiga kekuatan d

RM 190.00
Baca Lagi

Rahsia ilmu amalan menarik tali wang supaya tak pu

RM 60.00
Baca Lagi

Rahsia amalan ilmu penguasa wang ismu jalil khusa

RM 100.00
Baca Lagi

Rahsia amalan wahyu maharaja ilmu penunduk secara

RM 190.00
Baca Lagi

Rahsia ilmu hisapan nafas yang menjadikan seseora

RM 190.00
Baca Lagi

Rahsia amalan menbuka pintu-pintu rezeki tertutup

RM 0.00
Baca Lagi

Rahsia ilmu amalan panahan mata pengasihan serta b

RM 0.00
Baca Lagi

Amalan tiga rahsia tembus hijab penuntup rezeki

RM 0.00
Baca Lagi

Sautau dan penawar dapatkan nya sebelum ianya mend

RM 60.00
Baca Lagi

MENBONGKAR RAHSIA ILMU AMALAN MEMANGGIL ROH DUIT

RM 100.00
Baca Lagi

IJAZAH Amalan ilmu master key pengasihan pelaris

RM 60.00
Baca Lagi

MenJemput rezeki 7 penjuru dengan amalan raja doa

RM 60.00
Baca Lagi

Amalan pembakitan tubuh dengan ayat haijaiyah ser

RM 190.00
Baca Lagi

Amalan mendatangkan wang keadaan kecemasan terhind

RM 0.00
Baca Lagi

Dapatkan amalan ilmu payung ALLAH dengan doa mala

RM 0.00
Baca Lagi

Kaedah amalan solat istikharah bisnes cinta dan ke

RM 0.00
Baca Lagi

Gemdam Ilmu sakti sesuai untuk para peniaga dan pa

RM 0.00
Baca Lagi

Hantar pesanan tanpa peralatan canggih tapi hanya

RM 0.00
Baca Lagi

Rahsia amalan menangkis senjata sulit yang mengun

RM 0.00
Baca Lagi

Rahsia iklan mudah viral lima hari case study mod

RM 0.00
Baca Lagi

KETAHUAI RAHSIA BAGAIMANA ANDA BOLEH DAPAT INCOME

RM 0.00
Baca Lagi

Rahsia amalan ilmu ketakutan kerisauan pengasihan

RM 60.00
Baca Lagi

Dafta percuma dengan pnext biz 2in1 web iklan dan

RM 60.00
Baca Lagi

Rahsia jana income pkp darurat belanja dapat cashb

RM 0.00
Baca Lagi

MEMBONGKAR RAHSIA AMALAN KEROHANIAN AMPUH UNTUK P

RM 60.00
Baca Lagi

Rahsia amalan pelarisan ke tampanan ke cantikan ke

RM 0.00
Baca Lagi

Anda bisnes online kenapa guna cara manual auto ka

RM 0.00
Baca Lagi

Dapatkan cara-cara buat cake muffin boleh dibuat m

RM 0.00
Baca Lagi

Kerimo Penghalau Binatang Perosak Masalah Gangguan

RM 0.00
Baca Lagi

Video Panduan Pengiklanan Google Ads

RM 0.00
Baca Lagi

Panduan bisnes modal rendah permintaan tinggi kerj

RM 30.00
Baca Lagi

ONPAY Sistem bayaran online automatik bisnes FREE

RM 0.00
Baca Lagi

Tutorial yang mudah diikut & lengkap dengan gambar

RM 0.00
Baca Lagi

Panduan lengkap step by step serta bonus lulus

RM 30.00
Baca Lagi

Pengedar Simkad diperlukan ,Pakej Pelancongan yang

RM 0.00
Baca Lagi

Bagaimana Anda Dapat Menjana Pendapatan dengan TO

RM 0.00
Baca Lagi

Bagaimana menternak kambing dengan betul berjaya d

RM 50.00
Baca Lagi

Pkp handfon keperluan utama topup dan bayar bil bu

RM 0.00
Baca Lagi

7 Sebab Kenapa Anda perlu dapatkan panduan ini jik

RM 100.00
Baca Lagi


Lain Lain Iklan Dari Kedai yang sama



Dijemput Singgah ke Kedai saya untuk melihat pelbagai produk hebat lain

Jana Pendapatan 4 - 5 Angka Sebulan Dengan 2 step -https://pnext.biz/img/my-store.jpg
KLIK DIBAWAH KE KEDAI
Ahmad NAZRI
Jana Pendapatan 4 - 5 Angka Sebulan Dengan 2 step -https://pnext.biz/img/bagus.gif


VIRALKAN IKLAN & PRODUK ANDA DI SINI.

POST IKLAN PERCUMA
>> Klik Sini <<

DAFTAR DI BAWAH

PERCUMA 1 MINIPAGE

iklan percuma daftar

×
Select Category

PRODUK(301)

BABIES(2)

KESIHATAN(92)

PERNIAGAAN RUNCIT(1)

FESYEN WANITA(7)

KECANTIKAN(46)

FESYEN LELAKI(0)

MINYAK WANGI(11)

PENDIDIKAN(70)

DERMA DAN INFAK(6)

TUDUNG(5)

ARTIKEL(21)

PEMBORONG(5)

PRODUK DIGITAL(150)

MAKANAN(93)

PERNIAGAAN(281)

KENDERAAN(36)

ELEKTRONIK(17)

SUKAN/HOBI(3)

PERCUTIAN & PELANCONGAN(466)

RUMAH & BARANG PERIBADI(31)

PEKERJAAN(17)

SERVIS(127)

HARTA BENDA(12)

LAIN-LAIN KEPERLUAN(162)

Select Negeri

SELANGOR(322)

PAHANG(84)

KELANTAN(578)

PERAK(71)

NEGERI SEMBILAN(69)

KEDAH(60)

TERENGGANU(20)

SABAH(63)

SARAWAK(18)

JOHOR(133)

MELAKA(51)

PENANG(61)

PERLIS(6)

KUALA LUMPUR(90)

PUTRAJAYA(21)

LABUAN(6)

MALAYSIA(825)

INDONESIA(10)

SINGAPORE(12)

BRUNEI(12)